woensdag 25 september 2013

Vilten, Water en Naalden.

Deze week was het de beurt aan de meiden om te bepalen wat we zouden gaan maken met het KinderAtelier. De dames hadden eerder al een beetje laten weten wat ze graag wilden gaan maken. Ze wilden graag een sleutelhanger maken voor aan hun fietssleutel. De manier waarop deze gemaakt moest gaan worden was ook al heel snel bepaald. Met Vilt. De een ging echt vilten, de ander ging werken met kant-en-klaar vilt.

Voorbereiding is altijd heel erg belangrijk. De de een ging aan het werk met water en zeep om balletjes te maken. De andere dame ging aan de slag met de schaar om heel veel vierkantjes te maken. Natuurlijk was ik er om te helpen. Ze moeten natuurlijk wel naar huis met een resultaat.




Tussendoor ook zelf nog wat geprobeerd. Het eerste Viltatelier komt eraan en ik wilde even proberen of ik inderdaad ook broches kan maken van vilt. Het experiment is tot nu toe gelukt. Nu alleen nog wat meer gaan maken.
Wanneer alles klaar is, moet het in elkaar geregen worden. Gewapend met tang en naald, zijn de meiden hard aan het werk geweest om het zelf in elkaar te zetten. Dit is ook voor een groot gedeelte gebeurd. Ik was echt super trots.

 En dan natuurlijk de eindresultaten!!!!


Volgende week gaan we een begin maken met het maken van een lampion. We zouden eigenlijk een knuffelbeer gaan maken, maar aangezien 11 november er sneller is dan we dachten, gooien we het programma een beetje om. Dus wil je een leuke en originele lampion dit jaar. Kom dan gezellig meedoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten